Bananbröd möter Chocolate Chip Cookies – drömgoda – utan gluten!
Bananbröd i Chocolate Chip Cookie format – är det det bästa av två världar? Dessa cookies blir liksom saftiga tack vare mosad banan, så det är verkligen som en skiva bananbröd i cookie-format. Dessutom glutenfria. De får en karamellig smak från kokossocker, och du – använd en god mörk choklad så är du hemma 🍪! Dessutom rör du ihop och gräddar dessa på ett kick!
Skriv utBananbröd möter Chocolate Chip Cookies – drömgoda – utan gluten!
- Total tid: 30 min
- Antal: 10 st 1x
Beskrivning
Bananbröd i Chocolate Chip Cookie format – är det det bästa av två världar? Dessa cookies blir liksom saftiga tack vare mosad banan, så det är verkligen som en skiva bananbröd i cookie-format. Dessutom glutenfria. De får en karamellig smak från kokossocker, och du – använd en god mörk choklad så är du hemma 🍪! Dessutom rör du ihop och gräddar dessa på ett kick!
Ingredienser
1 dl mogen mosad banan – ca 1 st
75 g cashewsmör
160 g durramjöl (2 dl)
75 g mandelmjöl (1,5 dl)
1 nypa flingsalt
1 tsk bakpulver
90 g kokossocker (1 dl)
1 ägg
75 g hackad mörk choklad eller chokladknappar
0,5 tsk vaniljpulver
50 g bananchips
Instruktioner
Mosa bananen med en gaffel och vispa ihop i en bunke med cashewsmör, ägg och kokossocker.
.
Vänd ner de torra ingredienserna. Hacka bananchipsen grovt och vänd ner detta tillsammans med chokladen.
.
Skopa upp kakor med en glasskopa eller klicka ut på plåt med hjälp av två skedar.
.
Platta till kakorna, enklast är om du blöter fingrarna först så blir det inte lika kladdigt.
.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, ca 8-10 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på plåten innan du lyfter av de.
- Tid att förbereda: 20 min
- Tid att laga: 10 min