Kesoplättar

Kesoplättar
En plätt som håller dig mätt längre. Perfekt att meal-preppa för mellanmål eller lunch!
Kesoplättar – servera gärna med bärkompott
De här kesoplättarna blir extra mättande tack vare proteinet i keson. Vanilj och kanel lyfter smaken och gör dem riktigt goda lite som en mix mellan pannkaka och ostkaka. Servera gärna med bärkompott, en klick yoghurt eller färska bär på toppen för en extra lyxig känsla.

Vad behöver jag för bakredskap för att laga Kesoplättar?
För att få till riktigt jämna och gyllene plättar är det bra att använda en matberedare som mixar smeten slät och fluffig. Här hittar du en premiumvariant. (reklamlänk) Och en mer prisvärd modell. (reklamlänk)
Tips! En plättlagg gör att plättarna håller formen och får perfekt stekyta.
Plättlagg kan du hitta här. (reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att laga Kesoplättar?
Tips! Använd äkta vaniljpulver för djupare smak och naturlig sötma det gör stor skillnad jämfört med vaniljsocker. Du hittar min favorit här. (reklamlänk)

Tips för att lyckas med de bästa Kesoplättarna
För att få en bärkompott med rätt konsistens handlar det om ett snabbt uppkok under omrörning. Så snart kompotten kokat upp reagerar majsstärkelsen och den tjocknar ta den då direkt från värmen så att den inte blir för tjock.
Om den ändå blir för fast kan du justera med en skvätt vatten tills du får perfekt, silkeslen konsistens.
Kesoplättarna håller sig utmärkt i kylen i några dagar perfekt att ha redo för veckans mellanmål eller frukost.
Skriv ut
Kesoplättar
- Antal: 10 – 12 plättar 1x
Beskrivning
Kesoplättar med bärkompott
Ingredienser
100 g keso original
70 g havregryn (2 dl)
2 ägg
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Till servering
Löst vispad grädde
Jordgubbskompott
225 g frysta jordgubbar (jag använder jordgubbstärningar)
citronsaft från 0,5 citron
2 msk lönnsirap
1 msk majsstärkelse
Instruktioner
Mixa samtliga ingredienser för plättarna i en matberedare och stek i smör i plättlagg eller stekpanna.
För att göra kompotten kokar du upp jordgubbarna med lönnsirap, citronsaft och majstärkelse under konstant upprörning. Så snart den kokat upp och tjocknat så ta den från värmen. Låt svalna.
