Cornflakesbars

Cornflakesbars
Krispiga och chokladiga cornflakesbars – för alla oss som älskar den där salta och söta kombon à la Smash! 😍 De här går supersnabbt att svänga ihop och kräver bara fem ingredienser. Jag bakar mina på osötade cornflakes som finns hos @koro_sverige, du hittar länken längre ned.
Cornflakesbars – krispiga chokladbitar med Smash-känsla
Trots att cornflakesfyllningen bakas i ugnen behåller den ett fantastiskt krisp. När du sedan doppar eller brer på chokladen får du den där perfekta kontrasten mellan knaprigt och lent, en riktig drömkombination.
Det här är ett sådant recept du kommer vilja spara! Både enkelt, snabbt och så himla gott! 🍫✨

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Cornflakesbars?
För att få till perfekta bars är en avlång brödform det viktigaste. Klä den gärna med bakplåtspapper (se länktips nedan!) så lossnar kakan enkelt och får fina kanter.
Avlång form hittar du här. (reklamlänk)
🎥 Se hur jag klär en brödform på Instagram här.

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Cornflakesbars?
Förutom choklad och cornflakes är hemligheten smakneutral kokosolja – den binder ihop fyllningen utan att ta över smaken. Det ger perfekt konsistens och glans till chokladen.
Du hittar neutral kokosolja här. (reklamlänk)
Jag bakar mina cornflakesbars med osötade ekologiska cornflakes från Koro (reklamlänk). Du får rabatt på ditt köp med koden NINACEDER5.

Tips för att lyckas med de godaste Cornflakesbarsen
Använd smakneutral kokosolja den binder chokladen fint och låter smaken av cornflakes och choklad stå i centrum.
Klä alltid formen med bakplåtspapper, då får du raka kanter och lättare att skära i fina bitar (se min reel).
Skriv ut
Cornflakesbars
- Antal: 8st bars 1x
Beskrivning
Krispiga och chokladiga cornflakebars
Ingredienser
3 msk lönnsirap
75 g kokosolja
1–2 nypor flingsalt
60 g cornflakes
150 g mörk choklad
2 tsk kokosolja som smälts med chokladen
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Klä en brödform med bakplåtspapper.
Smält kokosolja, lönnsirap och flingsalt i en kastrull på låg värme. Ta av från värmen.
Krossa hälften av cornflakesen och behåll resten i den storlek de är. Rör ner i kastrullen. Detta kommer göra att barsen håller ihop bättre.
Grädda i mitten av ugnen i ca 16-18 minuter. Det ska vara gyllene och bubbligt. Låt kallna ca 30 min på galler.
Smält chokladen ihop med kokosoljan och häll den sedan i formen så att det täcker botten. Ställ i kyl minst 2 timmar. Skär upp i bars.