Chokladtårta med pistagefyllning

Chokladtårta med pistagefyllning
Saftiga chokladbottnar med den fluffigaste pistagefyllningen. En tårta som bokstavligen smälter i munnen. 💚 Den här chokladtårtan blir en riktig favorit både till födelsedagar och helgfika, tack vare sin lena kräm och djupa chokladsmak.
Chokladtårta med pistagefyllning – fluffig, saftig och ljuvligt god
Hemligheten bakom de saftiga chokladbottnarna är rumsvarmt smör som vispas in i smeten tillsammans med mandelmjöl som gör kakan mjuk, saftig och full av smak.
Fyllningen är som en vispad ganache men görs på ett smartare sätt med osötad kondenserad mjölk, vit choklad sötad med kokossocker (reklamlänk) och pistagesmör (reklamlänk). Hitta rabattkod nedan. 🙂 Resultatet blir en len, nötig och sötbalanserad kräm som passar perfekt till choklad.

Vad behöver jag för bakredskap för att baka Chokladtårta med pistagefyllning?
För bästa resultat behöver du en elvisp för att få till den perfekta luften i smeten och en springform så att tårtan håller sin form.
Min favorit elvisp hittar du här. (reklamlänk) Och här kan du hitta en riktigt bra springform. (reklamlänk)

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Chokladtårta med pistagefyllning?
Vit choklad med kokossocker – ger fyllningen en mild sötma och en karamellig ton. Rabatt med kod NINACEDER5 (reklamlänk)
Pistagesmör – ger den gröna, lena krämigheten. Rabatt med kod NINACEDER5 (reklamlänk)
Mandelmjöl – gör bottnarna saftiga och glutenfria.

Tips för att lyckas med den fluffigaste chokladtårtan
Osötad kondenserad mjölk hittar du i bakhyllan i välsorterade matbutiker.
Låt fyllningen stå i kylen över natten, då blir den lätt att vispa upp fluffigt nästa dag.
Se till att bottnarna är helt kalla innan du monterar tårtan.

Chokladtårta med pistagefyllning
- Antal: 10–12 bitar 1x
Beskrivning
Saftiga chokladbottnar och däremellan den fluffigaste av pistagefyllningar
Ingredienser
Pistagefyllning
1 burk (à 400 g) osötad kondenserad mjölk
400 g vit choklad (jag använder en sötad med kokossocker)
180 g pistagesmör
Zest av 1 citron
1 dl grovt hackade salta pistagenötter att toppa med
Chokladbottnar
175 g rumsvarmt smör
1,5 dl lönnsirap
70 g kokossocker (1 dl)
3 st rumsvarma ägg
250 g mandelmjöl (5 dl)
1,5 msk havremjöl
40 g kakao (1 dl)
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
2 msk bryggkaffepulver
1 dl grovt hackade salta pistagenötter till dekoration
Instruktioner
Häll osötad kondenserad mjölk, grovt hackad choklad och nötsmör i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Ta av från värmen.
Smaka av med citronzest. Blanda väl.
Fyll en form klädd med bakplåtspapper – jag använder en kvadratisk 24×24 cm stor.
Toppa med salta pistagenötter.
Låt stelna i kylen över natten.
Värm ugnen till 175 grader, över- och undervärme.
Vispa rumsvarmt smör mjukt och luftigt, ca 3-4 minuter, med elvisp.
Tillsätt lönnsirap och sedan äggen ett i taget, vispa emellan. Få inte panik om smeten spricker, det går ihop när du tillsätter de torra ingredienserna.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan ihop med äggsmeten. Det kommer bli en fast smet med det är i sin
ordning!
Fyll två formar, smörade och klädda med bakplåtspapper. Jag använder en rund som är 20 cm stor.
Grädda i mitten av ugnen – ca 20 minuter eller till en sticka är torr när du testar i mitten. Låt bottnarna kallna på galler.
Vispa pistagefyllningen fluffig i en bunke med elvisp. Bred mellan och ovanpå de två chokladbottnarna.
Strö grovt hackade salta pistagenötter ovanpå.