Amerikanska pannkakor med mango

Amerikanska pannkakor med mango
Amerikanska pannkakor är alltid en favorit till frukost eller brunch men här får de en fruktig twist med mango! De blir både fluffiga, saftiga och får en naturligt söt smak. Perfekta att toppa med färsk frukt, bär och en klick kokosgrädde för en riktigt lyxig helgfrukost.
Amerikanska pannkakor med mango
Här görs pannkaksmeten på färdig mangopuré från barnmatshyllan. Det är ett smart och smidigt sätt att få in mangons goda smak direkt i smeten helt utan att behöva skala, tärna eller mixa frukten själv.
Jag använder jordmandelmjöl, ett naturligt glutenfritt mjöl som är lite sötare i smaken och ger pannkakorna en härlig karaktär. Vill du hellre variera kan du använda havremjöl, enkelt att byta ut eller blanda med.

Vad behöver jag för bakredskap för att steka Amerikanska pannkakor med mango?
För bästa resultat är det viktigt att steka pannkakorna på en panna som ger jämn värme och fin yta. Jag använder denna gjutjärnspanna (reklamlänk). Dessutom ett smart och naturligt sätt att få i sig lite extra järn via maten. 🙂

Vilka ingredienser behöver jag för att baka Amerikanska pannkakor med mango?
Kokosolja, välj en smakneutral variant om du inte vill ha kokos-smaken för tydlig. Den gör pannkakorna saftiga och fungerar även bra till stekning.
Havremjöl, perfekt om du vill köpa färdigt. Annars kan du enkelt göra eget havremjöl genom att mixa havregryn i en matberedare eller mixer tills det blir fint mjöl.

Tips för att lyckas med de fluffigaste Amerikanska pannkakorna med mango
Vispa kokosgrädde till pannkakorna, jag använder garants kokosgrädde som blir perfekt att vispa när den fått stå i kylen över natten.
Skriv ut
Amerikanska pannkakor med mango
Beskrivning
Bästa frukosten?
Ingredienser
1 dl havremjöl eller jordmandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
2 msk kokosolja
1 burk Semper mangopuré
Till servering
Vispad kokosgrädde
Rostade kokosflakes
Hallon
Instruktioner
Vispa ihop alla ingredienser i en bunke med ballongvisp.
Hetta upp en stekpanna och stek pannkakor i omgångar. Vänta med att vända tills de stelnat på ytan.
Servera gärna med vispad kokosgrädde, hallon och kokosflakes.