Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vispad Mangopannacotta med kokoskrisp


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Antal: 4 port 1x

Beskrivning

Mango, passion och kokos i en härlig kombination.


Ingredienser

Skala

1 pkt tinad mango
0,5 dl vatten
250 ml vispgrädde
3 st gelatinblad
0,5 dl lönnsirap
1 tsk vaniljpulver

Kokoskrisp
2 dl riven kokos
3 msk kokosolja eller smör
3 msk kokossocker eller strösocker

1 pkt tinad mango
4 tinade passionsfruktskuber
Mynta färsk (valfritt)


Instruktioner

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.

Mixa mangon slät tillsammans med vattnet. Häll ihop med grädden, lönnsirapen och vaniljpulvret i en kastrull. Koka upp under omrörning.

Krama vattnet ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen. Rör tills gelatinbladen smält.

Häll över i en bunke och plasta mot ytan för att undvika att ett skinn bildas. Ställ in i kylen tills helt kall, helst över natten, men minst 4 timmar.

Stek kokosen i olja och socker på medelvärme tills den är gyllene. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt kallna.

Vispa upp pannacottan med elvisp vid servering, tills den blir som mousse i konsistensen.

Fyll en spritspåse med en stjärntyll. Lägg mango och passionsfrukt i botten på ett drinkglas och spritsa pannacottan ovanpå. Dekorera eventuellt med lite färsk mynta.