Beskrivning
Mango, passion och kokos i en härlig kombination.
Ingredienser
1 pkt tinad mango
0,5 dl vatten
250 ml vispgrädde
3 st gelatinblad
0,5 dl lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
Kokoskrisp
2 dl riven kokos
3 msk kokosolja eller smör
3 msk kokossocker eller strösocker
1 pkt tinad mango
4 tinade passionsfruktskuber
Mynta färsk (valfritt)
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
Mixa mangon slät tillsammans med vattnet. Häll ihop med grädden, lönnsirapen och vaniljpulvret i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Krama vattnet ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen. Rör tills gelatinbladen smält.
Häll över i en bunke och plasta mot ytan för att undvika att ett skinn bildas. Ställ in i kylen tills helt kall, helst över natten, men minst 4 timmar.
Stek kokosen i olja och socker på medelvärme tills den är gyllene. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt kallna.
Vispa upp pannacottan med elvisp vid servering, tills den blir som mousse i konsistensen.
Fyll en spritspåse med en stjärntyll. Lägg mango och passionsfrukt i botten på ett drinkglas och spritsa pannacottan ovanpå. Dekorera eventuellt med lite färsk mynta.