Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vispad kokospannacotta med hallon- och ananassalsa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Antal: 4 port 1x

Beskrivning

En riktigt god dessert med kokos, hallon och ananas. ✨


Ingredienser

Skala

250 ml kokosgrädde
250 ml vispgrädde
2 st gelatinblad
0,5 dl lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 liten ananas
1 ask hallon à 125 g
0,5 kruka färsk mynta
1,5 msk lönnsirap


Instruktioner

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.

Häll övriga ingredienser för pannacottan i en kastrull och koka upp under omrörning.

Krama vattnet ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen. Rör tills gelatinbladen smält.

Häll över i en bunke och plasta mot ytan för att undvika att ett skinn bildas. Ställ in i kylen tills helt kall, helst över natten, men minst 4 timmar.

Tärna ananasen fint, och finhacka myntan. Vänd försiktigt ihop med färska hallon och lönnsirap.

Vispa upp pannacottan med elvisp vid servering, tills den blir som mousse i konsistensen.

Fyll en spritspåse med en stjärntyll. Lägg ananassalsan i botten på ett drinkglas och spritsa pannacottan ovanpå. Dekorera eventuellt med lite extra färsk mynta.