Beskrivning
En riktigt god dessert med kokos, hallon och ananas. ✨
Ingredienser
250 ml kokosgrädde
250 ml vispgrädde
2 st gelatinblad
0,5 dl lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 liten ananas
1 ask hallon à 125 g
0,5 kruka färsk mynta
1,5 msk lönnsirap
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
Häll övriga ingredienser för pannacottan i en kastrull och koka upp under omrörning.
Krama vattnet ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen. Rör tills gelatinbladen smält.
Häll över i en bunke och plasta mot ytan för att undvika att ett skinn bildas. Ställ in i kylen tills helt kall, helst över natten, men minst 4 timmar.
Tärna ananasen fint, och finhacka myntan. Vänd försiktigt ihop med färska hallon och lönnsirap.
Vispa upp pannacottan med elvisp vid servering, tills den blir som mousse i konsistensen.
Fyll en spritspåse med en stjärntyll. Lägg ananassalsan i botten på ett drinkglas och spritsa pannacottan ovanpå. Dekorera eventuellt med lite extra färsk mynta.