Beskrivning
Chokladig dessert – snabb och magisk!
Ingredienser
100 g äggulor (ca 4–5 st)
100 g mörk choklad 70%
250 ml kokosmjölk
100 g valfri mjölk (1 dl)
35 g kokossocker (0,5 dl)
Till servering
Grovhackade rostade salta mandlar
Physalis
Frystorkade hallon
Instruktioner
Värm ugnen till 150 grader.
Vispa ihop äggulorna i en bunke. Hacka chokladen fint och lägg i en annan bunke.
Koka upp kokosmjölk, mjölk och kokossocker. Häll över äggulorna under vispning. Sila ner smeten över chokladen och blanda till en slät smet. Använd en stavmixer för att få en riktigt slät smet.
Ställ portionsformar på en djup plåt. Häll upp smeten jämnt i formarna. Ställ in formen i mitten av ugnen och häll vatten i formen så att det når ca halvvägs upp på formarna. Baka 60-120 minuter eller tills de stannat i formen. Låt svalna och ställ i kylen fram tills servering.