Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsbakad choklad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Antal: 4-6 port 1x

Beskrivning

Chokladig dessert – snabb och magisk!


Ingredienser

Skala

100 g äggulor (ca 45 st)
100 g mörk choklad 70%
250 ml kokosmjölk
100 g valfri mjölk (1 dl)
35 g kokossocker (0,5 dl)

Till servering

Grovhackade rostade salta mandlar
Physalis
Frystorkade hallon


Instruktioner

Värm ugnen till 150 grader.

Vispa ihop äggulorna i en bunke. Hacka chokladen fint och lägg i en annan bunke.

Koka upp kokosmjölk, mjölk och kokossocker. Häll över äggulorna under vispning. Sila ner smeten över chokladen och blanda till en slät smet. Använd en stavmixer för att få en riktigt slät smet.

Ställ portionsformar på en djup plåt. Häll upp smeten jämnt i formarna. Ställ in formen i mitten av ugnen och häll vatten i formen så att det når ca halvvägs upp på formarna. Baka 60-120 minuter eller tills de stannat i formen. Låt svalna och ställ i kylen fram tills servering.