Beskrivning
Snickersgodis! 🙂
Ingredienser
12 färska dadlar
300 g jordnötssmör
0,5 tsk vaniljpulver
En nypa flingsalt
35 g puffad quinoa (3,5 dl)
200 g mörk choklad
flingsalt att strö över
Instruktioner
Kärna ur dadlarna och lägg i en skål. Koka upp vatten och häll över dadlarna så de täcks. Låt stå i fem minuter och häll sedan av.
Mixa tillsammans med jordnötssmör, vaniljpulver och flingsalt i en matberedare till en jämn massa. Rör ner puffad quinoa.
Pressa ut i en fyrkantig form. Låt stå i kyl ca 2 h.
Hacka chokladen grovt och smält i en bunke i omgångar i micro. Rör emellanåt. Om du vill veta hur du gör en enkel temperering står det högre upp på sidan.
Häll över godiset och bred ut till ett jämnt lager. Strö flingsalt över. När du ser att chokladen börjat stelna på ytan är det dags att skära upp. Det är svårare att få till snygga bitar om den kallnar helt.