Beskrivning
Pizza sugen? Testa denna snabba kikärtspizza! 🍕
Ingredienser
Botten
130 g kikärtsmjöl (2 dl)
150 g vatten (1,5 dl)
1 nypa flingsalt
Tomatsås
1 burk hela plommontomater på burk
1 nypa chiliflakes
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Förslag på topping
Fetaost
Kronärtskockor i olja
Pesto
Ruccola
Instruktioner
Värm ugnen till 225 grader.
Rör ihop ingredienserna för botten och bred ut i en rundel plåt med bakplåtspapper.
Grädda 5 minuter.
Toppa med tomatsås, fetaost och kronärtskockor och grädda ytterligare ett par – tre minuter.
Toppa med ruccola, ringla över pesto och servera direkt.
Min tomatsås gör jag genom att hetta upp olivolja med hel vitlöksklyfta och chiliflakes i en kastrull. Tillsätt sedan en burk hela plommontomater med en skvätt vatten. Puttra 20 minuter och mixa sedan slät. Smaka av med salt och peppar.