Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pappas Nöttoppar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: ca 48min
  • Antal: 20 st 1x

Beskrivning

Låt oss baka nöttoppen oftare – denna enkla men så megagoda kaka. 🌰❣️


Ingredienser

Skala

50 g smör
200 g hela hasselnötter
70 g kokossocker (1 dl)
1 ägg
Hela hasselnötter till dekoration
100150 g mörk choklad


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Smält smöret i en kastrull på medel- till låg värme.

Mixa hasselnötterna till ett fint mjöl i matberedare.

Blanda med det smälta smöret, kokossocker och ägg.

Sätt en hasselnöt i varje topp.

Grädda i mitten av ugnen, cirka 15-18 minuter eller tills gyllene.

Låt kallna på plåten.

Smält den mörka choklad och doppa botten på varje nöttopp. Ställ tillbaka på plåten med bakplåtspapper och låt stelna i kyl.

Klicka ut massan på en plåt med bakplåtspapper, använd två skedar, och forma sedan smeten med fingrarna till toppar.

 

  • Tid att förbereda: 0,5 h
  • Tid att laga: 15-18 min