Beskrivning
Ljuvliga att snacksa på som de är, men att smula över nyponsoppa är next level ✨
Ingredienser
330 g havremjöl (6 dl)
100 g mandelmjöl (2 dl)
0,5 tsk vaniljpulver
100 g kokossocker (1,5 dl)
2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 ägg
2 dl valfri mjölk
Instruktioner
Värm ugnen till 225 grader.
Börja med att mortla kardemummakärnorna.
Mixa snabbt ihop tillsammans med havremjöl, mandelmjöl, vaniljpulver, kokossocker, bakpulver och smör till en smulig deg i matberedare.
Häll över i en bunke och tillsätt ägget och mjölken. Låt degen vila 10 minuter. Under tiden sväller havremjölet och torkar ut degen så att den blir mer lätthanterlig.
Dela degen i två bitar och forma till två rullar, cirka 4 centimeter tjocka, och dela rullarna i cirka 30 bitar. Forma till runda bullar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Låt skorporna svalna något och dela dem sedan på längden med en kniv. Lägg tillbaka skorphalvorna på plåten och sänk värmen i ugnen till 175 grader.
Torka skorporna mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut skorporna och låt dem svalna helt. Förvara i lufttät burk.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 10-12 min + 20 min