Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mitt bästa bananbröd


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 1h 20min
  • Antal: 10-12 skivor 1x

Beskrivning

Vill du baka ditt bästa bananbröd? Testa då detta recept!


Ingredienser

Skala

3 st mogna bananer – i vikt ca 500 g med skal
2 st ägg
1,5 dl lönnsirap
100 g smör
0,5 tsk vaniljpulver
100 g mandelmjöl (2dl)
110 g havremjöl (2dl)
1,5 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1 tsk kanel
150 g mörk choklad


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Smält smöret i en kastrull på låg värme.

Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

Börja med att mixa bananer, ägg, lönnsirap, smält smör i en matberedare eller mixer till en slät smet.

Blanda samtliga torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt banansmet och vänd ihop med slickepott till en jämn smet.

Varva smeten i omgångar med hackad mörk choklad i formen, börja med smet och avsluta med hackad mörk choklad på toppen.

Grädda i mitten av ugnen ca 45 min – 1 h. Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig och kakan ska bli lite gyllene på toppen.

Låt kallna på galler innan du skär upp i skivor.

  • Tid att förbereda: 20 min
  • Tid att laga: 45 min - 1 h