Beskrivning
Ett absolut tips till valnötsälskaren – nötkolatäcke på mördegsbotten, kan det blir bättre? 🤩
Ingredienser
Mördeg
165 g havremjöl (3 dl)
75 g mandelmjöl (1,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
120 g kokossocker (1,75 dl)
150 g smör skuret i kuber
Fyllning
175 g valnötter
210 g kokossocker (3 dl)
1 ägg
1 msk potatismjöl
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Häll havremjöl, mandelmjöl, vaniljpulver, socker och smör i en matberedare. Kör tills den precis går ihop till en deg. Pressa ut degen i botten på en 20×20 cm stor from klädd med bakplåtspapper, i ett jämnt lager. Grädda i 20 minuter.
Hacka valnötter fint. Blanda med kokossocker och potatismjöl, tillsätt sedan ägget. Rör ihop till en smet. Klicka försiktigt smeten jämnt ovanpå mördegskakan och fortsätt gräddningen ca 20 min till ytan stelnat och blivit lite knackig.
Låt kallna helt och skär sedan upp i bitar.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: ca 40 min