Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Marias Valnötskaka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: Ca 1h, 1min

Beskrivning

Ett absolut tips till valnötsälskaren – nötkolatäcke på mördegsbotten, kan det blir bättre? 🤩


Ingredienser

Mördeg
165 g havremjöl (3 dl)
75 g mandelmjöl (1,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
120 g kokossocker (1,75 dl)
150 g smör skuret i kuber

Fyllning
175 g valnötter
210 g kokossocker (3 dl)
1 ägg
1 msk potatismjöl


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Häll havremjöl, mandelmjöl, vaniljpulver, socker och smör i en matberedare. Kör tills den precis går ihop till en deg. Pressa ut degen i botten på en 20×20 cm stor from klädd med bakplåtspapper, i ett jämnt lager. Grädda i 20 minuter.

Hacka valnötter fint. Blanda med kokossocker och potatismjöl, tillsätt sedan ägget. Rör ihop till en smet. Klicka försiktigt smeten jämnt ovanpå mördegskakan och fortsätt gräddningen ca 20 min till ytan stelnat och blivit lite knackig.

Låt kallna helt och skär sedan upp i bitar.

  • Tid att förbereda: 30 min
  • Tid att laga: ca 40 min