Beskrivning
Perfekt vid akut sötsug – bananbröd i mugg
Ingredienser
2,5 msk smält smakneutral kokosolja
1 mogen banan
2,5 msk lönnsirap
25 g (0,5 dl) mandelmjöl
14 g (0,25 dl) havremjöl
1 krm bakpulver
1 nypa flingsalt
Kanelbullefyllning
1 msk kokossocker
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
Pärlsocker (valfritt)
Instruktioner
Smält kokosoljan i micron.
Mosa bananen och blanda med kokosolja och lönnsirap. Vänd ner torra ingredienser.
Blanda ingredienserna för kanelbullefyllningen.
Varva smeten med kanelbullefyllningen i en mugg. Avsluta med att strö lite pärlsocker på toppen (valfritt)
Grädda i mikrovågsugn på högsta värme, 1 minut i taget, ta ut och kolla till den emellan. Min blev klar efter 4 minuter.
Låt svalna 5-10 minuter innan du hugger in.