Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Citronbrownies


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: Ca 1 h
  • Antal: 12 bitar 1x

Beskrivning

En brownie klädd i en somrig och fräsch outfit! Testa dessa 🙂


Ingredienser

Skala

200 g smör
100 g vit choklad (jag använder en sötad med kokossocker men vanlig går lika bra)
Skal av 1 citron
150 g citronsaft (saft av 1-1,5 citron)
225 g björksocker (2,5 dl) eller samma mängd vanligt strösocker
3 ägg
83 g havremjöl (1,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
2 msk fiberhusk (för saftighet)
2 nypor flingsalt


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper 24×24 cm.

Smält smöret ihop med chokladen i en kastrull på låg till medelhög värme. Ta av från plattan och låt svalna.

Vispa ägg och björksocker med elvisp 3-4 minuter, tills ljust och fluffigt.

Vänd ner smöret i äggblandningen tillsammans med citronsaft- och skal och vänd sedan ner de torra ingredienserna.

Häll över i formen och grädda i mitten av ugnen 25 minuter. Kakan är klar när den stelnat runt kanterna men fortfarande är lite kladdig i mitten när du testar med en liten kniv eller teststicka.

Pudra florsocker över vid servering

Förvaras i lufttät burk i kyl. Går bra att frysa in.

 

  • Tid att förbereda: 30 min
  • Tid att laga: 25 min