Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Brunchiga Blåbärsmuffins


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 40 min
  • Antal: 8-10 st 1x

Beskrivning

Min senaste favorit att äta till helgfrukost eller med en kopp te på eftermiddagen 🫖✨


Ingredienser

Skala

100 g kokosolja (1,25 dl)
2 ägg
150 g filmjölk (1,5 dl)
210 g majsmjöl (3,5 dl)
105 g kokossocker (1,5 dl)
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1 msk potatismjöl
1 pkt frysta svenska skogsblåbär à 225 g

Philadelphia och blåbärskompott att servera till


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Smält kokosoljan och rör ihop det med ägg och filmjölk.
Blanda majsmjöl, kokossocker, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
Blanda potatismjölet med blåbären och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Noteringar

Godast att äta nybakta eller uppvärmda med philadelphia och blåbärskompott eller smör och ost.

  • Tid att förbereda: 20 min
  • Tid att laga: 20 min