Beskrivning
Min senaste favorit att äta till helgfrukost eller med en kopp te på eftermiddagen 🫖✨
Ingredienser
100 g kokosolja (1,25 dl)
2 ägg
150 g filmjölk (1,5 dl)
210 g majsmjöl (3,5 dl)
105 g kokossocker (1,5 dl)
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
1 msk potatismjöl
1 pkt frysta svenska skogsblåbär à 225 g
Philadelphia och blåbärskompott att servera till
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält kokosoljan och rör ihop det med ägg och filmjölk.
Blanda majsmjöl, kokossocker, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
Blanda potatismjölet med blåbären och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Noteringar
Godast att äta nybakta eller uppvärmda med philadelphia och blåbärskompott eller smör och ost.
- Tid att förbereda: 20 min
- Tid att laga: 20 min