Beskrivning
En riktigt smarrig Brownie med brynt smör och flingsalt – helt enkelt en Brownie 2.0
Ingredienser
300 g smör
260 g kokossocker (3,75 dl)
5 ägg
85 g havremjöl (1,5 dl)
80 g kakao, gärna en god en – jag använder Valrhona (2 dl)
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk espressopulver (valfritt men ger mer tryck till chokladsmaken)
3 msk fiberhusk – för saftighet
100 g mörk (eller ljus) choklad
2 nypor flingsalt efter gräddning
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper 24×24 cm.
Bryn smöret i en kastrull på medelhög värme. Smöret måste först smälta helt, sedan kommer det puttra och fräsa en stund. När smöret sedan tystnar kommer det vara gyllenbrunt och dofta nötigt och karamelligt, då är det klart. Ta av från plattan och låt svalna något.
Vispa ägg och kokossocker med elvisp 3-4 minuter, tills ljust och fluffigt.
Vänd ner smöret i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna.
Häll över i formen och grädda i mitten av ugnen 18-20 minuter. Kakan är klar när den stelnat runt kanterna men fortfarande är lite kladdig i mitten när du testar med en liten kniv eller teststicka.
- Tid att förbereda: 20 min
- Tid att laga: 20 min