Beskrivning
Fräsch ruta med blåbär!
Ingredienser
200 g smör
1 pkt Kesella kvarg 250 g
Skal av 1 citron
1 dl lönnsirap
3 ägg
83 g havremjöl (1,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
2 msk fiberhusk (för saftighet)
2 nypor flingsalt
1 pkt frysta svenska blåbär à 250 g
1 msk potatismjöl
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper 24×24 cm.
Smält smöret på låg till medelhög värme. Ta av från plattan och låt svalna. Vispa ihop ägg med kesella i en bunke.
Vänd ner smöret i äggblandningen tillsammans med lönnsirap och citronskal. Vänd sedan ner de torra ingredienserna.
Blanda blåbären med potatismjöl så att de blir jämnt täckta. Vänd ner i smeten, precis så de fördelas jämnt – för att undvika att smeten missfärgas för mycket av blåbären (kakan kam då bli lite grå i färgen).
Häll över i formen och grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. Kakan är klar när den gräddats in till mitten, känn med en sticka.
Pudra florsocker över vid servering