Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blåbärsrutor med kvarg


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Antal: 16 bitar 1x

Beskrivning

Fräsch ruta med blåbär!


Ingredienser

Skala

200 g smör
1 pkt Kesella kvarg 250 g
Skal av 1 citron
1 dl lönnsirap
3 ägg
83 g havremjöl (1,5 dl)

1 tsk vaniljpulver
2 msk fiberhusk (för saftighet)
2 nypor flingsalt

1 pkt frysta svenska blåbär à 250 g
1 msk potatismjöl


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper 24×24 cm.

Smält smöret på låg till medelhög värme. Ta av från plattan och låt svalna. Vispa ihop ägg med kesella i en bunke.

Vänd ner smöret i äggblandningen tillsammans med lönnsirap och citronskal. Vänd sedan ner de torra ingredienserna.

Blanda blåbären med potatismjöl så att de blir jämnt täckta. Vänd ner i smeten, precis så de fördelas jämnt – för att undvika att smeten missfärgas för mycket av blåbären (kakan kam då bli lite grå i färgen).

Häll över i formen och grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. Kakan är klar när den gräddats in till mitten, känn med en sticka.

Pudra florsocker över vid servering