Beskrivning
En riktigt härlig blåbärskladdkaka med det lilla extra. 🫐✨
Ingredienser
72 g torkade aprikoser som legat i blöt 3-4 timmar (ca 12–14 st)
1,5 tsk kardemummakärnor
150 g mandelmjöl
0,75 dl valfri mjölk
0,5 dl lönnsirap 1 tsk vaniljpulver 2 nypor flingsalt 1 dl kokosolja
2 dl crème fraiche 2 msk lönnsirap 0,5 tsk vaniljpulver
1 näve rostade mandelflarn 1 pkt färska blåbär
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Mortla kardemummakärnorna.
Mixa sedan tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.
Bred ut i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter (spänn fast ett bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med kokosolja).
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kallna.
Vispa crème fraiche fast med lönnsirap och vaniljpulver och bred detta över kakan.
Avsluta med att strö över blåbär och mandelflarn.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 15 min