Beskrivning
Ett mellanmål inspirerat av äppelpaj som du enkelt snor ihop tack vare matberedare och relativt få ingredienser. Konsistensen på kakorna är sega och saftiga, tack vare äpplet.
Ingredienser
1 äpple
35 g havregryn (1 dl)
50 g mandelmjöl (1 dl)
55 g havremjöl (1 dl)
1 tsk kanel
0,5 dl lönnsirap
40 g torkade äppelringar (ca 1/2 påse)
1 nypa flingsalt
Instruktioner
Riv äpplet grovt på rivjärn och lägg i en bunke.
Tillsätt havregryn, mandelmjöl, kanel och lönnsirap och blanda tills väl blandat.
Hacka eller klipp äppelringar i mindre bitar och vänd ner i smeten.
Klicka ut 5-7 st cookies på plåt och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10 min. Låt kakorna kallna helt innan du lyfter de från plåten. Njut!
- Tid att förbereda: 10 min
- Tid att laga: 10 min