Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Äppeldessert med kola och smuldeg


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 1h
  • Antal: 4 port 1x

Beskrivning

Tre lager ljuvligheter – noll komplicerat ✨


Ingredienser

Skala

Kolakräm

1,25 dl grekisk yoghurt
1,25 dl dulce de leche

Äppelmos

2 stora äpplen med rött skal
1 skvätt vatten
1 kanelstång

Smuldeg

50 g smör
50 g björksocker eller vanligt strösocker
50 g mandelmjöl
50 g havregryn


Instruktioner

Kolakräm

Vispa ihop grekisk yoghurt och dulce de leche med en visp till en slät kräm.
Ställ in i kylen under tiden.

Äppelmos

Tärna upp äpplen i grova tärningar. Puttra i en kastrull med en skvätt vatten (0,5-1 dl vatten) i ca 15 min eller tills mjukt. Mixa slätt med stavmixer. Låt kallna helt i kyl. Önskar du rödare färg på ditt mos kan du tillsätta en skvätt röd karamellfärg.

Smuldeg

Värm ugnen till 200 grader.
Mixa ihop allt utom havregrynen till smuldegen.
Krama sedan in havregryn för hand i degen.
Sprid ut jämnt på en plåt och grädda ca 15 minuter, rör runt efter halva tiden.

  • Tid att förbereda: 45 min
  • Tid att laga: 15 min