Beskrivning
Tre lager ljuvligheter – noll komplicerat ✨
Ingredienser
Kolakräm
1,25 dl grekisk yoghurt
1,25 dl dulce de leche
Äppelmos
2 stora äpplen med rött skal
1 skvätt vatten
1 kanelstång
Smuldeg
50 g smör
50 g björksocker eller vanligt strösocker
50 g mandelmjöl
50 g havregryn
Instruktioner
Kolakräm
Vispa ihop grekisk yoghurt och dulce de leche med en visp till en slät kräm.
Ställ in i kylen under tiden.
Äppelmos
Tärna upp äpplen i grova tärningar. Puttra i en kastrull med en skvätt vatten (0,5-1 dl vatten) i ca 15 min eller tills mjukt. Mixa slätt med stavmixer. Låt kallna helt i kyl. Önskar du rödare färg på ditt mos kan du tillsätta en skvätt röd karamellfärg.
Smuldeg
Värm ugnen till 200 grader.
Mixa ihop allt utom havregrynen till smuldegen.
Krama sedan in havregryn för hand i degen.
Sprid ut jämnt på en plåt och grädda ca 15 minuter, rör runt efter halva tiden.
- Tid att förbereda: 45 min
- Tid att laga: 15 min