Beskrivning
Tosca + persika + glass = mumsigt!
Ingredienser
6 persikor
1 msk potatismjöl
1-2 msk kokossocker
Toscasmet
100 g rostade hasselnötter
100 g sötmandel
1 dl kokossocker
1 msk dadelsirap
50 g kokosolja
1 msk valfri mjölk
0,75 msk havremjöl
Vaniljglass till servering
Instruktioner
Mixa nötterna i matberedare till ett grovt mjöl.
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg alla ingredienser för smeten, förutom nötterna, i en kastrull och låt sjuda men inte koka, tills den tjocknar. Ta av från värmen och rör ner nötterna.
Skiva persikorna i lagom tjocka skivor. Lägg de i en mindre ugnsform och strö över potatismjöl och kokossocker. Blanda runt tills alla skivorna är täckta. Mängden kokossocker kan justeras utifrån hur söta persikorna är i smaken.
Förgrädda persikorna ca 5 minuter om du önskar en mjukare, mosigare konsistens.
Täck sedan med toscasmeten och grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills täcket är gyllene.
Servera varm med vaniljglass.