Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Toscabakade persikor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Antal: 6 portioner 1x

Beskrivning

Tosca + persika + glass = mumsigt!


Ingredienser

Skala

6 persikor
1 msk potatismjöl
1-2 msk kokossocker

Toscasmet

100 g rostade hasselnötter
100 g sötmandel
1 dl kokossocker
1 msk dadelsirap

50 g kokosolja
1 msk valfri mjölk
0,75 msk havremjöl

Vaniljglass till servering


Instruktioner

Mixa nötterna i matberedare till ett grovt mjöl.

Värm ugnen till 200 grader.

Lägg alla ingredienser för smeten, förutom nötterna, i en kastrull och låt sjuda men inte koka, tills den tjocknar. Ta av från värmen och rör ner nötterna.

Skiva persikorna i lagom tjocka skivor. Lägg de i en mindre ugnsform och strö över potatismjöl och kokossocker. Blanda runt tills alla skivorna är täckta. Mängden kokossocker kan justeras utifrån hur söta persikorna är i smaken.

Förgrädda persikorna ca 5 minuter om du önskar en mjukare, mosigare konsistens.

Täck sedan med toscasmeten och grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills täcket är gyllene.

Servera varm med vaniljglass.