Beskrivning
En kaka maxad med kokos och choklad!
Ingredienser
175 g smält kokosolja (ca 1,75 dl)
1,5 dl lönnsirap
1 dl kokosmjölk (eller valfri mjölk)
3 st rumsvarma ägg
150 g havremjöl (ca 3 dl)
150 g riven kokos (4,25 dl)
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
300 g philadelphiaost
100 g mörk choklad
3 msk lönnsirap
0,5 tsk vaniljpulver
Kokosflakes till dekoration
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader, över- och undervärme.
Börja med att röra ihop smält kokosolja med lönnsirap, kokosmjölk och ägg i en bunk.
Sikta ner havremjöl i bunken och tillsätt sedan de övriga torra ingredienserna. Vänd ihop till en jämn smet.
Fyll en form, smörad och klädd med bakplåtspapper. Jag använder en rund som är 20 cm stor.
Grädda i mitten av ugnen – ca 25-35 minuter. Känn med en sticka, den ska precis vara torr och kakan ska ha fått gyllene färg på toppen.
Låt kallna på galler. Det går också bra att förbereda kakan hit och förvara den i kyl över natten.
Smält chokladen och låt den svalna något. Enklast är att hacka den grovt och sedan smälta i intervaller i bunke i micro, rör emellanåt.
Vispa ihop philadelphia med lönnsirap och vaniljpulver. Tillsätt lite i taget av philadelphiakrämen i den smälta chokladen, vispa med elvisp emellan. Detta för att temperera chokladen och minska risken att den stelnar och krämen blir prickig.
Bred över den kallnade kakan, ovanpå och runtom. Toppa eventuellt med kokosflakes som dekoration.