Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pumpkin Spice Bars


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 1 h 15 min
  • Antal: 8 st 1x

Beskrivning

Tröttnar aldrig på dessa bars, jag har även en hallon och äppel/kanel på bloggen – men dessa är alltså höstliga med smak av pumpkin spice – mums!

Får du inte fatt på kokosnektar går det lika bra med lönnsirap. 


Ingredienser

Skala

175 g (glutenfria) havregryn (5 dl)

0,5 dl kokosnektar eller lönnsirap

0,5 dl mandelsmör

0,5 dl cashewsmör

50 g kakaosmör

ett par nypor flingsalt

0,5 tsk vaniljpulver

1,5 tsk pumpkin spice – se recept längst ner i noteringar

1 dl pumpakärnor


Instruktioner

Mixa alla ingredienser förutom pumpakärnor i en matberedare.

Tillsätt pumpakärnorna och pulskör matberedaren tills de fördelats jämnt.

Pressa ut i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.

Låt stelna en stund i kyl, ca 1 timma.

Skär sedan upp i rutor eller stavar.

Noteringar

Pumpkin Spice Kryddmix – blanda ihop 3 msk kanel, 2 tsk ingefära och 1 tsk muskot, nejlika och kryddpeppar.

  • Tid att förbereda: 15 min
  • Tid att laga: 1h i kyl