Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mörk Choklad-Cookies med Brynt Smör och Färska Hallon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 30 min
  • Antal: 10-12 st 1x

Beskrivning

Kan man ens gå fel med den ljuvliga kombon av mörk choklad, brynt smör och hallon?


Ingredienser

Skala

100 g smör (brynt)

90 g kokossocker (ca 1,5 dl, eller ljust muscovadosocker samma mängd)

1 ägg

150 g (glutenfritt) havremjöl

30 g kakao

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk espressopulver eller malet kaffe

1 tsk maizena

30 g (glutenfria) havregryn (1 dl)

100 g mörk choklad 70 g – en god en!

1 paket färska hallon


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Bryn smöret i en kastrull. Rör ihop med kokossocker i en bunke. Tillsätt samtliga torra ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Vänd ner chokladknappar och tillsist hallon. Vänd bara precis ihop så att hallonen inte mosas för mycket. Skopa upp på plåt och grädda ca 10-12 minuter i mitten av ugnen. Låt kallna på plåten innan du lyfter av de – Njut!

  • Tid att förbereda: 20 min
  • Tid att laga: 10 min