Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ljuvliga Hasselnöt- och Choklad Cookies utan gluten eller ägg


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 30 min
  • Antal: 8 1x

Beskrivning

Jag är lite extra svag för smakkombon hasselnöt och choklad. Dessa cookies är både glutenfria och utan ägg. Alldeles spröda med djup chokladsmak och knaprighet från rostade hasselnötter.


Ingredienser

Skala

125 g brynt smör

90 g kokossocker (ca 1,5 dl eller samma mängd ljust muscovadosocker)

1 msk äppelcidervinäger

100 g hasselnötsmjöl

30 g kakao (0,75 dl)

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk espressopulver eller malet kaffe

1 tsk maizena

50 g rostade hasselnötter

50 g mörk choklad


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Bryn smöret i en kastrull. Rör ihop med kokossocker i en bunke. Tillsätt samtliga torra ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Vänd ner chokladknappar och grovt hackade hasselnötter.

Skopa upp på plåt och grädda ca 13-15 minuter i mitten av ugnen. Låt kallna på plåten innan du lyfter av de.

Njut!

  • Tid att förbereda: 15 min
  • Tid att laga: 15 min

Nyckelord: glutenfritt choklad chokladkakor cookies äggfritt