Beskrivning
Jag är lite extra svag för smakkombon hasselnöt och choklad. Dessa cookies är både glutenfria och utan ägg. Alldeles spröda med djup chokladsmak och knaprighet från rostade hasselnötter.
Ingredienser
125 g brynt smör
90 g kokossocker (ca 1,5 dl eller samma mängd ljust muscovadosocker)
1 msk äppelcidervinäger
100 g hasselnötsmjöl
30 g kakao (0,75 dl)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk espressopulver eller malet kaffe
1 tsk maizena
50 g rostade hasselnötter
50 g mörk choklad
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Bryn smöret i en kastrull. Rör ihop med kokossocker i en bunke. Tillsätt samtliga torra ingredienser och rör ihop till en jämn smet. Vänd ner chokladknappar och grovt hackade hasselnötter.
Skopa upp på plåt och grädda ca 13-15 minuter i mitten av ugnen. Låt kallna på plåten innan du lyfter av de.
Njut!
- Tid att förbereda: 15 min
- Tid att laga: 15 min