Beskrivning
Detta är för saltlakrits-lovern. Som också gillar mörk choklad. En toppen-bite att ha till kaffet efter lunch. Inte så söt och du rör ihop den på ett kick. Det är lite väntan medan fudgen stelnar men sen har du sötsuget räddat!
Jag länkar till de lakritsprodukter jag använt, köpta från Lakritsroten. Inget samarbete, men i och med att det är lite special-produkter tänker jag att länkar kan uppskattas. Annars går det också bra med lakritspulver du hittar i vanlig matbutik och toppa med till exempel krossad turkisk peppar.
Ingredienser
200 g osötad kondenserad mjölk
200 g mörk choklad 70%, gärna en god du skulle äta som den är istället för från bakhyllan
30 g mandelsmör
1 dl salta mandlar
1,5 – 2 msk saltlakritspulver. Jag köpte mitt härifrån
0,5 msk salt rålakrits. Jag använde detta
Instruktioner
Häll kondenserad mjölk, mörk choklad (grovt hackad) och mandelsmör i en kastrull. Smält på medelhög värme under omrörning.
Hacka de salta mandlarna grovt och rör ner detta i smeten tillsammans med salmiakpulver.
Lägg ett bakplåtspapper i en liten form. Jag använde en kvadratisk, 15×15 cm. Viktigt att bakplåtspappret även går upp på kanterna så att du får loss fudgen sen.
Häll smeten i formen och jämna till ytan. Jag använde en liten palett men det går också bra med en sked eller slickepott.
Mortla rålakrits till ett grovkornigt smul och strö detta över fudgen.
Ställ i kyl tills fudgen stelnat, ungefär två timmar. Ta ut och skär upp i mindre rutor. Njut!
Noteringar
Förvara i lufttät burk i kyl.
- Tid att förbereda: 30 min
- Tid att laga: 2 h i kyl