Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hallon Blondies – utan gluten eller vitt strösocker


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 40 min
  • Antal: 16 st 1x

Beskrivning

Saftiga blondies med sötsyrliga hallon, vita chokladbitar och bakad med kokossocker, som bidrar med karamellig smak. Perfekt kaka när du inte har hur mycket tid som helst och god att servera som den är, eller med löst vispad grädde eller glass. Mums!


Ingredienser

Skala

150 g smör

140 g kokossocker (2 dl)

3 st ägg

225 g mandelmjöl (4,5 dl)

1 tsk vaniljpulver

1,5 tsk bakpulver

2 nypor flingsalt

2 askar färska hallon à 125 g – 1,5 i smeten och 0,5 att dekorera med.

150 g vita chokladknappar


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Smält smör och socker i en kastrull på låg värme. Ta av från värmen och rör sedan när ett ägg i taget. Tillsätt sedan alla torra ingredienser, vänd ihop till en jämn smet.

Fyll en kvadratisk form 24×24 cm, klädd med bakplåtspapper i botten och smorda kanter. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig men inte lös i mitten.

Låt blondien kallna på galler.

För snyggt skurna rutor – låt helst blondien sätta sig i kylen över natten.

Pudra blondien med florsocker och strö över resterande hallon, halverade.

Skölj en vass kniv under hett vatten så att bladet blir varmt. Torka av med handduk och skär sedan upp i 16 rutor (upprepa efter hand som du skär upp den)

  • Tid att förbereda: 20 min
  • Tid att laga: 20 min

Nyckelord: hallon blondies glutenfritt glutenfri bakaglutenfritt glutenfribakning