Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

(Copycat) Snickers Bars


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 0 timmar
  • Antal: 36 st 1x

Beskrivning

SNICKERS❤️ Behöver det sägas mer? Kanske att de är glutenfria o bakade med mindre vitt socker. Det knäppaste av allt är att kolafyllningen görs på dadlar och blir 10 poäng. Man kan välja mörk choklad – men jag gör mina på mjölkchoklad pga flörtar mest med originalet.


Ingredienser

Skala

Botten

215 g rumsvarmt smör
250 g mandelmjöl
45 g björksocker (0,5 dl)
0,5 tsk salt
1 äggula

Jordnötskola

42 urkärnade dadlar soft
1 dl smält smakneutral kokosolja
2 tsk salt
2 tsk vaniljpulver
2 dl salta jordnötter

400 g mjölkchoklad – jag använde Marabou


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader

Kör alla ingredienser utom äggulan i köksassistent med paddel – precis så det går ihop. Addera äggulan och kör precis till en jämn smet. Plasta o kyl 2 h. Kavla ut tillräckligt tunt för en kvadratisk form 24×24 cm. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills ordentligt gyllene. Låt kallna.

Kör alla ingredienser utom jordnötter i en matberedare.
Låt den jobba ett tag så har du tillslut en slät kolasmet. Blanda ihop med jordnötterna och platta försiktigt ut i ett jämnt lager över kakbotten. Frys 1 h. Skär sedan upp i bitar – ca 36 st.

Smält 2/3 av chokladen och rör sedan ner resten, upphackat, tills du har en slät smält choklad. Doppa varje Snickers (tidskrävande men värt det) och låt stelna på ett bakplåtspapper på en plåt i kylen – mums!

  • Tid att förbereda: 1,5 h (plus tid att vila emellan)
  • Tid att laga: 20 min