Beskrivning
Den perfekta avslutningen på middagen – Chokladdessert med jordgubbar 🍓❣️
Ingredienser
200 g färska jordgubbar eller andra valfria bär
Juice från 0,5 lime
1–2 msk lönnsirap
100 g mörk choklad
1 dl gräddfil
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk lönnsirap
Instruktioner
Skiva upp jordgubbarna i mindre tärningar och vänd ihop med pressad lime och lönnsirap. Låt stå i kylen medan du gör chokladkrämen.
Hacka upp chokladen grovt och smält i intervaller i micron. Rör emellanåt så att den inte bränns.
Vänd försiktigt ner lite i taget av gräddfilen. Rör ihop snabbt med chokladen för att få en slät kräm och undvika att chokladen hinner stelna. Vänd tillslut ner lönnsirap och vaniljpulver. Fördela jämnt i portionsglas. Ställ i kylen ca 1 timme.
Servera chokladkrämen toppad med jordgubbarna.