Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Apelsin- och chokladglass med Nutella


  • Författare: Nina Cederholm
  • Total tid: 30 minuter
  • Antal: 8 personer 1x

Beskrivning

En superenkel variant på glass som är ett guldkorn att ha nära till hands. 

 

Jag handlade hem några av ICAs bakartiklar med nya designen, där jag var ansvarig matstylist. Jag valde recepten till respektive bakprodukt och bakade bakverk till ungefär hälften av förpackningarna. Kondenserad mjölk och mjölkchokladen är två av dessa, och båda dessa används i detta recept, så glass fick det bli! Med smak av apelsin, för de är ju som bäst nu.

 

De må vara vinter men jag tycker glass är lika gott året om, inte bara på sommaren. Håller du med? Just detta recept är för dig som gillar romerska bågar.


Ingredienser

Skala
  • 1 burk(ar) kondenserad mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st skal av apelsin
  • 1 msk cointreau (alkohol minskar risk för isbildning)
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl nutella

Instruktioner

Smält choklad över vattenbad, låt svalna. Eller grovt hackad i micro, rör efter varje 20-sekundersintervall. 

Vispa grädden fast. 

Blanda choklad med kondenserad mjölk, apelsinskal och Cointreau till en jämn smet. Vänd ihop med grädden. 

Varva i en avlång brödform tillsammans med Nutella. Klicka i små skedar av Nutella mellan lager av glassmet. 

Frys minst ca 4 timmar. 

Servera i glas med skivad apelsin.

  • Tid att förbereda: 30 min
  • Kategori: Glass

Nyckelord: nutella chokladglass kondenseradmjölk Apelsinglass dessert hemmagjordglass nutellaglass glass Lättlagat