Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kesoplättar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Antal: 10 - 12 plättar 1x

Beskrivning

Kesoplättar med bärkompott 


Ingredienser

Skala

100 g keso original
70 g havregryn (2 dl)
2 ägg
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Till servering
Löst vispad grädde

Jordgubbskompott
225 g frysta jordgubbar (jag använder jordgubbstärningar)
citronsaft från 0,5 citron
2 msk lönnsirap
1 msk majsstärkelse


Instruktioner

Mixa samtliga ingredienser för plättarna i en matberedare och stek i smör i plättlagg eller stekpanna.

För att göra kompotten kokar du upp jordgubbarna med lönnsirap, citronsaft och majstärkelse under konstant upprörning. Så snart den kokat upp och tjocknat så ta den från värmen. Låt svalna.