Beskrivning
Kanelbullebiskvier med mjuk mandelbotten, sötseg dadelkola och mycket kardemumma och kanel – mums!
Ingredienser
Bottnar
1 dl finhackade mandlar (jag använder färdigköpt som finns i bakhyllan)
75 g mandelmjöl (1,5 dl)
2 msk smält kokosolja
3 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 ägg
Fyllning
0,75 dl cashewnötssmör
4,5 msk smält kokosolja
3 msk lönnsirap
1-2 nypor flingsalt
15 färska urkärnade dadlar
1 tsk kanel
Chokladtäcke
150 g ljus choklad sötad med kokossocker
1,5 tsk kokosolja
50 g mörk choklad
Pärlsocker
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda alla ingredienser till bottnarna och klicka ut i små klickar på plåt m bakplåtspapper.
Platta till och grädda sedan ca 12 min tills gyllene, i mitten av ugnen. Låt kallna på galler.
Mixa ihop ingredienserna till karamellen i en matberedare. När bottnarna kallnat, klicka på karamellen och frys 15 min.
Smält den ljusa chokladen med kokosolja och doppa kakorna en efter en upp och ner. Lägg på bakplåtspapper och ställ i kyl ca 30 min.
Smält sedan den mörka chokladen. Häll över i spritspåse och klipp ett litet hål. Ringla som en kanelbullesnurra ovanpå varje biskvi. Strö direkt över pärlsocker.
