Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kanelbullebiskvier


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Antal: 15 st 1x

Beskrivning

Kanelbullebiskvier med mjuk mandelbotten, sötseg dadelkola och mycket kardemumma och kanel – mums! 


Ingredienser

Skala

Bottnar

1 dl finhackade mandlar (jag använder färdigköpt som finns i bakhyllan)
75 g mandelmjöl (1,5 dl)
2 msk smält kokosolja
3 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 ägg

Fyllning

0,75 dl cashewnötssmör
4,5 msk smält kokosolja
3 msk lönnsirap
1-2 nypor flingsalt
15 färska urkärnade dadlar

1 tsk kanel

Chokladtäcke

150 g ljus choklad sötad med kokossocker 
1,5 tsk kokosolja

50 g mörk choklad

Pärlsocker 


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda alla ingredienser till bottnarna och klicka ut i små klickar på plåt m bakplåtspapper.

Platta till och grädda sedan ca 12 min tills gyllene, i mitten av ugnen. Låt kallna på galler.

Mixa ihop ingredienserna till karamellen i en matberedare. När bottnarna kallnat, klicka på karamellen och frys 15 min.

Smält den ljusa chokladen med kokosolja och doppa kakorna en efter en upp och ner. Lägg på bakplåtspapper och ställ i kyl ca 30 min.

Smält sedan den mörka chokladen. Häll över i spritspåse och klipp ett litet hål. Ringla som en kanelbullesnurra ovanpå varje biskvi. Strö direkt över pärlsocker.