Beskrivning
Krispiga och chokladiga cornflakebars
Ingredienser
3 msk lönnsirap
75 g kokosolja
1–2 nypor flingsalt
60 g cornflakes
150 g mörk choklad
2 tsk kokosolja som smälts med chokladen
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Klä en brödform med bakplåtspapper.
Smält kokosolja, lönnsirap och flingsalt i en kastrull på låg värme. Ta av från värmen.
Krossa hälften av cornflakesen och behåll resten i den storlek de är. Rör ner i kastrullen. Detta kommer göra att barsen håller ihop bättre.
Grädda i mitten av ugnen i ca 16-18 minuter. Det ska vara gyllene och bubbligt. Låt kallna ca 30 min på galler.
Smält chokladen ihop med kokosoljan och häll den sedan i formen så att det täcker botten. Ställ i kyl minst 2 timmar. Skär upp i bars.