Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cornflakesbars


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Nina Cederholm
  • Antal: 8st bars 1x

Beskrivning

Krispiga och chokladiga cornflakebars


Ingredienser

Skala

3 msk lönnsirap
75 g kokosolja
12 nypor flingsalt
60 g cornflakes

150 g mörk choklad
2 tsk kokosolja som smälts med chokladen


Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader.
Klä en brödform med bakplåtspapper.

Smält kokosolja, lönnsirap och flingsalt i en kastrull på låg värme. Ta av från värmen.

Krossa hälften av cornflakesen och behåll resten i den storlek de är. Rör ner i kastrullen. Detta kommer göra att barsen håller ihop bättre.

Grädda i mitten av ugnen i ca 16-18 minuter. Det ska vara gyllene och bubbligt. Låt kallna ca 30 min på galler.

Smält chokladen ihop med kokosoljan och häll den sedan i formen så att det täcker botten. Ställ i kyl minst 2 timmar. Skär upp i bars.